Over Marjon

Na jaren Pilates-lessen te hebben gegeven kwam, na een zoektocht naar meer verdieping, Hatha yoga op mijn pad. Vanaf dat moment heb ik mijn hart verloren aan yoga. Naast het zelf beoefenen van Yoga ben ik in 2008 de 4 jarige docentenopleiding bij Saswitha in Bilthoven gaan volgen. Na het afronden van deze geweldige opleiding is mijn honger naar meer verdieping nooit weggegaan. Zo heb ik inmiddels de Yin Meditation teacher opleiding bij Stillness in Yoga gevolgd, daar heb ik ook One Year of Meditation gevolgd. Daarnaast heb ik een mindfulness training gevolgd, Hormoonyoga ,Academie voor Klank en diverse workshops meditatie en yoga gedaan.

Mijn specialisaties zijn chakrapsychologie, yoga en meditatie, adem en adem therapie, pranayama’s en Yin Yoga.

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor de Saswitha yoga style is de manier waarop je adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Tijdens Yin Yoga zitten we gedurende langere tijd in een houding. Bij yin yoga stimuleren we het bindweefsel, de meridianen, bewustwording en de ademhaling. Kenmerkend van Yin Yoga is de rust in een les meer meditatief.

Yoga is voor mij bewustwording. Bewustwording van je lichaam, de adem en het denken. Door Yoga en meditatie word je je bewust van de processen in je. Door yoga kan je patronen doorbreken, zonder jezelf geweld aan te doen, maar juist door op zoek te gaan naar je ware zelf. En wat is er mooier dan dat! Lekker bewegen, je lichaam en de adem gezond maken en opzoek naar de stilte in jezelf.